HTML

egy ezermester mindennapi kihívásai

Nekem nem adott jobb munkát kezembe az Úr Pesten. Avagy miért nem hívok szakmunkásokat a szakmunkákra

Friss topikok

  • Ajj-jajj: Alig várom kedves Mester, hogy tiszteletét tegye nálunk, mert a fregolit le kellett szerelni, hogy... (2012.02.16. 18:16) Trapézemelő
  • C200UF: @Ajj-jajj: Ez nem az az ajtó. (2011.11.11. 17:51) Kellene egy ajtó

Utókeringetés

2011.10.26. 13:59 :: C200UF

A faék bonyolultságú gázkazán egyelőre úgy tűnik még üzemben marad. Tavaly mértem rajta pár dolgot (előremenő hőmérséklet, visszatérő hőmérséklet, kazántest hőmérséklete, ami a következő ábrán látható. Mivel a szondák analóg szondák, a feldolgozó PC elavult és nem volt az egész igazán kalibrálva, így ez csak jelleggörbe szinten értelmezhető.

A ronda tüskék a kazántest túlmelegedését mutatják az egyes fűtési ciklusok végén. A kazán védelme és takarékossági okokból utókeringetésre lenne szükség.

Itt lép be a történetbe a korábban vásárolt időrelé.

 

Van egy nagy hátránya, 6-60 percig állítható, míg nekem kb. 1 perc utókeringetésre lenne szükségem. Azért ezt vettem mégis, mert 800 Ft volt, míg egy megfelelő 7000 lett volna. Szeretném átalakítani. Persze ahogy említettem már sok dolgohoz nem értek, de az elektronikához igazán nem, így a villamosmérnök kollégák segítségét kértem. Itt az eredmény:

Terv szerint a 68 nanós fóliakondit cserélem egy 6,8 nanósra (25 Ft) és meglátjuk mi lesz...

Adatlapok:

 www.tele-online.com/medialibrary/datenblaetter/en_p6sr.pdf

www.nxp.com/documents/data_sheet/HEF4541B_CNV.pdf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr973331282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása