HTML

egy ezermester mindennapi kihívásai

Nekem nem adott jobb munkát kezembe az Úr Pesten. Avagy miért nem hívok szakmunkásokat a szakmunkákra

Friss topikok

  • Ajj-jajj: Alig várom kedves Mester, hogy tiszteletét tegye nálunk, mert a fregolit le kellett szerelni, hogy... (2012.02.16. 18:16) Trapézemelő
  • C200UF: @Ajj-jajj: Ez nem az az ajtó. (2011.11.11. 17:51) Kellene egy ajtó

A végtelen szobás szálloda

2011.10.20. 13:49 :: C200UF

Senki nem nyert a nagykapus játékon, a nyalóka még mindig eladó :) Aki becsszóra magától kitalálja a lenti kérdésre a választ (legalább az első esetre) az megnyeri.

Mondjuk azt, hogy te vagy a site manager. Felsővezetői látogatás, te szervezed a szabadfoglalkozást. Jól eltévedtek a budai hegyekben. Vissza nem találsz, szállásra van szükséged. Egyszer csak odaértek a végtelen sok szobás szállodához. Erről a szállodáról azt tudod, hogy végtelen sok szobája van, és a portás egy hangosbeszélő-rendszeren át tud a szobák lakóihoz szólni.

Bementek ti ketten. Persze amilyen szerencsétlen ez a nap, minden szoba foglalt. Magyar vagy. Átnyújtod a portásnak az esztergomi látképet. A portás bemond valamit a hangosbemondóba és lesz két szobátok.

Nincs szerencséd. Következő alkalommal a vezetőd végtelen sok vendéggel együtt érkezik és újra eltévedtek. Újra tele a szálloda. Ez már nagyobb küldetés, Deák Ferenccel kell megvesztegetned a portást, hogy legyen végtelen sok üres szoba. Megoldja a hangosbemondóval.

A kérdés: Mit mondott be a portás? Gondolkozz, mielőtt megnézed a Wikipédián.

szleng.blog.hu/2009/01/15/esztergomi_latkep

hu.wikipedia.org/wiki/Hilbert_Grand_Hotel-paradoxonja

Egy kis spoiler: Erről lesz szó legközelebb.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr813317502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása