HTML

egy ezermester mindennapi kihívásai

Nekem nem adott jobb munkát kezembe az Úr Pesten. Avagy miért nem hívok szakmunkásokat a szakmunkákra

Friss topikok

  • Ajj-jajj: Alig várom kedves Mester, hogy tiszteletét tegye nálunk, mert a fregolit le kellett szerelni, hogy... (2012.02.16. 18:16) Trapézemelő
  • C200UF: @Ajj-jajj: Ez nem az az ajtó. (2011.11.11. 17:51) Kellene egy ajtó

A végesről, a végtelenről és annak összefüggéseiről

2011.10.14. 14:03 :: C200UF

Belátható, hogy egy levelezőrendszerben vagy véges kvóták vannak, vagy végtelen sok pénzt kell szánnunk a háttértárakra.

A véges és végtelen bájos kapcsolata lépten-nyomon át meg átszövi életünket. Nekem például csak véges számú gyermekem van, akiknek csak egy valódi részhalmazával jártam a sebészeten (Pont a fiúkkal), mégis végtelen sok odafigyelést igényelnek.

Mióta megvettük a házat azóta akarok megszüntetni egy veszélyforrást, ami nagyon szúrja a szemem:

 

Nem várom meg, amíg valakinek fizikailag szúrja a szemét. A megoldás egy három darabos teniszlabda csomag keretében állt elém egy áruházban, kétszázötvenért. Gondolom játszani nem lehetne velük.

Aki látta a Következő három nap című kiváló filmet, az tudja hogyan kell teniszlabdát lyukasztani. Már izzítom is a szerszámot.

Elég szívós egy teniszlabda, első körben nem is sikerült kilyukasztani.

Másodikra igen

 

Felszerelve megóvja szemem fényeit.

Ismeritek a végtelen sok szobás szálloda paradoxonját? És az megvan, hogy mielőtt az emberek átálltak a tejszínhabos kupakra minden vonóhorgon teniszlabda volt?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szakmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr753302844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása